Vythaal trainingsdag

Voor trainers en coaches

Help jij als trainer of coach mensen om hun work-life balance te verbeteren? En weet je soms niet meer welke werkvorm of coachingstool je moet gebruiken om je deelnemer of coachee daadwerkelijk verder te helpen? Dan is de Vythaal trainingsdag iets voor jou!

Inzicht in je eigen work-life balance

Tijdens de dag proberen we alle tools op elkaar uit. Hierdoor leer je niet alleen allerlei oefeningen als trainer of coach, maar krijg je ook meer inzicht in je eigen work-life balance.

Wat ontvang je?

Naar een gezonde work-life balance

Tijdens de Vythaal trainingsdag gaan we samen op zoek naar hoe je meer balans in het leven van je deelnemer of coachee kan creëren. Balans op het werk, balans thuis, balans in het leven.

1 We beginnen de trainingsdag met te bespreken wat work-life balance is en hoe je het kan meten.

2 Vervolgens laat ik je een praktische methode ervaren om prioriteiten te stellen. Bovendien gaan we nader in op de basale principes van timemanagement en energiemanagement.

3 Tijdens het tweede deel van de dag bespreken we hoe de work-life balance op de werkvloer te verbeteren. Vervolgens visualiseren we jullie langetermijndoelen en dromen.

4 Tot slot laat ik je ervaren hoe je ja zegt tegen je dromen, en nee tegen zaken die geen prioriteit hebben. Dit doen we door het naspelen van jullie eigen ingebrachte lastige situaties.

Ellis bracht vanaf het begin van de training een fijne en natuurlijke rust over de groep. Ze brengt de stof op een leuke, begrijpelijke en interactieve manier. Met de geleerde tools kon ik gelijk aan de slag met mijn cliënten, ze is duidelijk expert!

Ilse de Jong, Leefstijlcoach voor salesprofessionals

Een training volgen bij Ellis leverde mij een gereedschapskist op vol met direct toepasbare tools voor mijn Leefstijlcoachpraktijk. En omdat Ellis dit op een beeldende en aansprekende manier aanreikte, met werkvormen om te oefenen, kan ik alleen maar zeggen: na zo’n trainingsdag ben ik een blij mens!

Bertina van Dolder, Leefstijlcoach (BLCN)

Ellis heeft een aantal trainingen verzorgd voor het Voedingscentrum. Een fijne samenwerking, ze verstaat de kunst om een juiste balans te vinden in een training professioneel opzetten maar ook persoonlijk te maken. Ellis heeft een train-de-trainer gegeven, wat heeft geresulteerd in waardevolle tips en handvatten voor trainers! We zijn erg tevreden over de afgelopen samenwerkingen.

Lisanne van der Kramer, Voedingscentrum

Evidence-based training

Werkvormen en coachingstools die echt werken!

Er bestaan veel werkvormen, methodieken, en coachingstools om stress en burn-out te voorkomen. Welke tools kun je als trainer of coach nu het beste gebruiken? Ik baseer de tools die ik ontwikkel op theorieën en modellen die in meerdere onderzoeken onderzocht zijn, bij voorkeur systematische reviews en meta-analyses. Dit zijn overzichtsartikelen van kwalitatief goede onderzoeken. Bijvoorbeeld onderzoeken waarin men het model met een controlegroep vergelijkt. Zo weet je of het model effectief is.

Mijn missie is om trainers en coaches te stimuleren om evidence-based werkvormen en tools te gebruiken die hun deelnemers en coachees daadwerkelijk verder helpen. Tools die echt werken. Zo combineer ik mijn ervaring als wetenschapper met mijn passie voor het vak van trainen.

De waardevolle inzichten en praktische tools van de Vythaal trainingsdag gaven mij nieuwe aanknopingspunten om mijn eigen trainingen en coaching rondom vitaliteit verder vorm te geven.

Tamara Verkeste, coach en trainer, persoonlijke en professionele ontwikkeling

Over Vythaal

Vythaal staat voor identiteit. Welke aspecten vormen jouw identiteit? Wat is voor jou belangrijk in het leven? Wanneer je niet in balans bent, en worstelt met je work-life balance, liggen daar vaak diepere oorzaken aan ten grondslag.

Mag jij zijn wie je bent? Durf jij je dromen uit te spreken en daarvoor te gaan? Door deze uit te spreken, krijgt je leven richting en ontdek je je eigen kwaliteiten en talenten. Talenten waar je andere mensen ook weer verder mee kan helpen, zodat iedereen gelukkiger wordt.

Dit alles leer je dus tijdens de Vythaal traininingsdag.

Vythaal staat voor mij persoonlijk voor mijn eigen identiteit. Het staat symbool voor mijn naam, de naam van mijn familie en de geschiedenis die daaraan verbonden is. Dat ieder mens mag zijn wie hij/zij wil zijn. En verder is vita natuurlijk het Latijnse woord voor leven. Ieder mens mag leven en mag dromen. De zoektocht naar je eigen identiteit is een levenslang leerproces. Ik hoop anderen hierbij te mogen begeleiden.

Meld je aan

Meld je aan via het aanmeldformulier en ontvang direct een factuur. Als je een bedrijf hebt, kun je wellicht de kosten afschrijven.

Lees de voorwaarden voor de inschrijving (PDF).