Trainingen voor onderzoekers

Het doel van mijn trainingen is om onderzoekers te helpen om effectief samen te werken. Onderzoekers leren nauwelijks communicatievaardigheden tijdens hun (universitaire) carrière. Terwijl deze vaardigheden juist zo belangrijk zijn om een promotieonderzoek te voltooien, subsidies binnen te halen en leiding te geven. Dus leer hoe je jouw communicatie kan verbeteren, en doe mee aan een training over communicatiestijlen, netwerken, publiek-private samenwerking, onderhandelen, presenteren, werk-privé balans, assertiviteit of persoonlijke ontwikkeling. Samen ontdekken we jouw kwaliteiten en talenten.

Teamcoaching

Wat weten jullie als collega’s van elkaars leven, dromen en ambities? Door de antwoorden op dit soort levensvragen te delen, zal het onderling vertrouwen binnen het team groeien. Hierdoor zal het team effectiever gaan werken. Tijdens mijn teamcoaching leren jullie elkaar daarom op verschillende vlakken beter kennen. En ook wanneer jullie visie, missie en strategie aan een update toe is, help ik jullie graag met het (her)formuleren.

 

In harmonie samenwerken

 

Voor wie zijn mijn trainingen?

Of je nu promovendus bent, postdoc onderzoeker, universitair (hoofd)docent, of professor: mijn trainingen helpen jou in elk stadium van je wetenschappelijke carrière. Ook als je werkt als onderzoeker bij een bedrijf of overheidsorganisatie helpen mijn trainingen jou om meer zelfinzicht te krijgen en beter samen te werken.

Dr. Ellis Vyth heeft zich ontwikkeld van een uitstekend wetenschapper naar iemand die daarnaast ook heel goed in staat is sessies te leiden over complexe onderwerpen waarbij onderzoek, beleid en praktijk elkaar nodig hebben. Ze kan verschillende perspectieven tot hun recht laten komen door alle partijen in hun waarde te laten en toch toe te werken naar gezamenlijke oplossingen. Ook op het terrein van publiek-private samenwerking ziet zij kans om die zodanig op te zetten zonder dat daarbij belangenconflicten ontstaan. Ze doet dat altijd met groot en aanstekelijk enthousiasme.

Prof. dr. ir. Jaap Seidell

Wat leer je in mijn trainingen?

  • Hoe breng je je boodschap over in een gesprek of presentatie
  • Hoe zet je een publiek-private samenwerking op
  • Hoe voer je een netwerkgesprek
  • Hoe verbeter je de communicatie met je leidinggevende of collega
  • Hoe geef je een presentatie over je werk en jezelf
  • Hoe krijg je inzicht in je eigen kwaliteiten en talenten
  • Hoe ziet jouw loopbaan de komende vijf jaar eruit
  • Hoe creëer je balans tussen werk en privé

 

Ik heb gisteren genoten van je inspirerende workshop tijdens het Career Opportunities event. Mede door jouw enthousiasme was het event een hele leuke happening. We delen ook onze interesse voor gezonde voeding. Ga zo door! Veel succes met je trainingen.

Inge Broodman, senior research scientist, ErasmusMC

Ik heb met Ellis samengewerkt bij de organisatie en uitvoering van een grote expertmeeting. Ellis bereidt zich goed voor, stelt verduidelijkende vragen en signaleert tijdig uitdagingen. Ze is een geboren trainer en groepspreker, communiceert makkelijk en daagt mensen uit om informatie toe te passen en hun persoonlijke barrières te beslechten. Daarnaast is Ellis als persoon gewoon een ontzettend prettig vrolijk mens met het hart op de juiste plaats en met heel veel interesse in de mensen om haar heen.

Marije van Koperen, senior adviseur programma’s Kwaliteit en Gezonde School bij het RIVM